Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 2. 2020

Nippy, Beezie, Echo a Lenka

Lenka s flyballem začínala v roce 2008 jako nabíječ týmu, zároveň začala trénovat se svým prvním border teriérem Echem (Echo Fiery Lucifer nar. 9.9.2007), se kterým začali od roku 2009 také závodit. Jak se můžete dočíst v historii týmu, startů z počátku nebylo příliš mnoho, chyběla členská základna, a tak Léňa s Echouškem běhali většinou za jiné týmy a věnovali se aktivně agility.

Ke zlomu došlo v roce 2013, kdy se spolu s Janou Neumanovou rozhodly přivést tým Adrenalin Flyers znovu k životu. Od té doby působí Léňa spolu s Jančou jako trenérka týmu.

dsc_0455.jpg

(Na fotce Lenka a Nippy, za nimi Jana a Spíďa)

A protože Echoušek postupně stárnul, novou týmovou posilou se stala opět border teriérka přezdívaná Beezie (Alžběta od svaté Lucie nar. 5.11.2012), která od roku 2014 je plnohodnotným členem teamu a jak sama Lenka říká, ukázalo se, že ona se pro flyball prostě narodila.

dsc_0822.jpg

V roce 2015 Lenka musela nechat odejít za duhový most svého nejlepšího životního psího parťáka Artyho – Cane Corso. A tak se rozhodla, že zachráním nějakého pejska, který to opravdu potřebuje. Přibyl tak další člen týmu, kříženec Nippy, pro kterého Lenka jela do útulku až do Karlových Varů.  Nipík splňoval (a stále splňuje) fyzické předpoklady sportovního pejska a jak Léňa říká "když jsem viděla tu energii uvězněnou v jeho těle a ochotu spolupracovat, nemohla jsem ho tam nechat,i  když jsem věděla, že to s ním nebude v životě jednoduché." Nejvíce museli zapracovat na jeho strachové agresi ze psů i lidí a kdo Nippyho poznal hned po adopci, tak mi jistě dosvědčí, že Lenka odvedla skvělý kus práce. I přes jeho původně složitou povahu a špatné zkušenosti se z něj stal super flyballový, rychlý pes a pro svou paničku by udělal co jí na očích uvidí.

Lenka se, kromě flyballu, věnuje spolu s pejsky i Obedienci a Coursingu.